MuziSens Muziekeducatie bestaat uit:

Jeroen Hack

P1030966Jeroen is muziekdocent en eigenaar van MuziSens Muziekeducatie. Hij is in 2012 afgestudeerd als Docent Muziek aan Codarts, Hogeschool voor de kunsten. Jeroen is als muziekdocent actief op verschillende scholen en is als eigenaar van MuziSens Muziekeducatie verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van lessen en projecten. Ook neemt hij de gitaarlessen voor zijn rekening en geeft hij ‘Ik maak muziek!’. Naast het lesgeven is het belangrijk om creatief te zijn in het ontwikkelen van nieuwe producten en ideeën dus ook daar wordt tijd voor vrijgemaakt. Naast zijn activiteiten voor MuziSens Muziekeducatie is Jeroen als gitarist/zanger actief in de band Mumfords Calling.

Ik zie muziek als één groot avontuur langs klanken, ritmes, melodieën, instrumenten en talenten. Mijn lessen zijn daarom gericht op het muzikale avontuur vol energie, humor en mét inbreng vanuit de kinderen zelf.”

Leonie van Kelle

DSC_6006Leonie van Kelle is muziekdocent en eigenaar van MuziSens Muziekeducatie. Zij is in 2011 afgestudeerd als Docent Muziek aan Codarts, Hogeschool voor de kunsten. Leonie geeft op verschillende scholen les als muziekdocent, geeft ‘Ik maak Muziek!”, zangles en is verantwoordelijk voor de administratieve kant van MuziSens Muziekeducatie. Ook het ontwerpen van lesprogramma’s, workshops, projecten en het uitwerken van nieuwe ideeën behoren toe aan de dagelijkse bezigheden.

“Het is belangrijk om vanuit mijn eigen creativiteit en passie voor muziek vorm te geven aan wat ik wil uitdragen als muziekdocent. Door kinderen te prikkelen en kennis te laten maken met hun eigen fantasie en creativiteit en daarnaast hun talenten en het plezier van muziek maken te laten ontdekken, deel je elke dag cadeautjes uit.’

 Janneke de Loey

Jjanneke websiteanneke is 26 jaar en heeft Docent Muziek gestudeerd op de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Op dit moment is zij werkzaam als muziekdocent in het primair onderwijs. Het overbrengen van muziek is haar grote passie. Voor MuziSens werkt ze op verschillende scholen in de groepen 1 t/m 8. Zingen, dansen, ontwerpen, luisteren en schrijven staan bij haar centraal. Janneke werkt graag d.m.v. co-creatie. Hierdoor kunnen leerlingen zich creatief uiten op hun eigen niveau.

”Ik zie het liefst dat de leerlingen samen spelen en samen creëren. Samen met elkaar en met de leerkracht. Muziek verbindt! Samen moeten we het doen!”

Sander van Dorst

Sander zit op dit moment in het laatste jaar van zijn opleiding voor muziekdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met als hoofdvak fagot en contrafagot. Sander is een echte muzikale duizendpoot. Hij geeft muzieklessen op basisscholen in de regio West-Brabant en is daarnaast dirigent van (jeugd) orkesten bij Hamonie Nederland en Harmonie Oranje in Rucphen. Ook is hij muzikaal leider bij Cabaret Onvermeidelijk in Etten-Leur en is hij als fagottist verbonden aan DSWO. Hij geeft pianolessen aan huis en is componist/arrangeur en musicus in opdracht.

“Ik vind het geweldig om kinderen van alle leeftijden kennis te laten maken met zoveel mogelijk facetten van verschillende soorten muziek. Daarbij zal voor mij de leerling altijd centraal staan!”

 



Anya Roeling

Anya is in 2011 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) voor de opleiding Docent Muziek. Vooral  muziekeducatie aan het jonge kind is altijd een grote inspiratiebron geweest. Het overbrengen van de liefde voor muziek aan kinderen is een mooi en belangrijk vak. Anya is tijdens haar studie begonnen als AMV-docent bij verschillende harmonieverenigingen. Al jaren lang speelt zij zelf dwarsfluit en piccolo in de harmonie in Teteringen en in het symfonieorkest Intermezzo uit Rotterdam. Genoeg orkestervaring om over te brengen hoe leuk het is om samen in een groep muziek te maken. Daarnaast geeft ze les aan jonge kinderen bij Stichting Nieuwe Veste in Breda en op verschillende basisscholen in Tilburg e.o..  Muziek maakt een belangrijk deel uit van haar leven.

“De verwondering en blijdschap die kinderen kunnen tonen wanneer ze op een totaal onverwacht moment ineens horen hoe mooi ze zelf aan het muziek maken zijn, bezorgt mij altijd kippenvel; kinderen kunnen op zo’n moment zo blij worden van elkaar. Het besef dat ze daar dan samen verantwoordelijk voor zijn heeft zoveel meerwaarde.”

Annelies van der Maas

AnneliesAnnelies is vierdejaars student aan de opleiding Docent Muziek van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten. Voordat ze aan deze opleiding begon studeerde ze af aan een sportopleiding in het HBO. Tijdens naschoolse uren is ze dan ook werkzaam als sportdocent en muziekdocent. Sinds 2018 werkt Annelies voor MuziSens waarbij zij muziekles geeft op verschillende basisscholen. Naast het lesgeven speelt zij accordeon in diverse samenstellingen.

‘Tijdens mijn studie maakte ik een reis naar Zuid-Afrika. Daar zag ik in dat muziek zoveel meer is dan enkel muziek; muziek leert mensen samenwerken, muziek brengt hoop, muziek geeft eigenwaarde en muziek kan datgene vertellen wat we in woorden niet kunnen zeggen. Het is voor mij dan ook ontzettend belangrijk dat ieder kind opgroeit met muziekonderwijs.’

 

Inge Verbraak

unnamedInge is in 2008 afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium voor de opleiding HAFABRA directie en Saxofoon Klassiek. Hiervoor volgde zij ook de opleiding Social Work waar zij door haar diverse stages een brede pedagogische basis heeft gelegd. Op dit moment werkt zij als docent saxofoon en als dirigent, en daarnaast heeft zij een aantal jaren ervaring met diverse lesprojecten voor groep 4/5 van de basisscholen (zoals onder ander de Muziekcarrousel van Muziekgebouw Goeree Overflakkee en Blazerklassen in Hansweert, Zeeland). In 2017 startte zij haar eigen cursus voor de allerkleinsten in Bergen op Zoom. Deze lessen verzorgt zij nu voor Muzisens. Baby’s, dreumesen en peuters kunnen hier naar hartenlust muziek maken, dansen en zingen met papa of mama.

“Het mooie van werken met die allerkleinsten is dat ze nog zo puur zijn. De les is een ware ontdekkingstocht voor ze. Geen enkele les is hetzelfde, en vraagt de nodige creativiteit. En als je dan hoort dat de kinderen de liedjes thuis volop lopen te zingen, of de gebaren nadoen, dat is een prachtig gevoel”

Tatiana van der Heijde

kiekeboe sjaaltjeTatiana studeerde in 2016 af aan de post-HBO opleiding Muziek op Schoot en geeft sindsdien muziekles aan baby’s, dreumesen en peuters zowel in ouder-kind setting als op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Ook verzorgt zij regelmatig kleutermuziek via Nieuwe Veste Breda en Factorium Tilburg en geeft ze muziekles op diverse BSO’s. Tatiana speelt al jaren klarinet in diverse orkesten en ensembles en brengt haar muzikaliteit graag over aan de kinderen. Daarnaast is ze bestuurslid bij de Stichting Muziek met het Jonge kind en schrijft ze regelmatig VVE-artikelen voor vaktijdschrift de Pyramide.

“Het geven van muzieklessen aan jonge kinderen geeft zo veel voldoening: de blikken van verwondering en intense concentratie als ik op een instrument speel of het speeldoosje laat horen, stralende gezichtjes als ze zelf aan de slag mogen en het lukt! Daarnaast vind ik het een mooi streven om kinderen al op jonge leeftijd het plezier van muziek maken mee te geven en zo, al spelenderwijs, een brede basis te leggen voor hun verdere ontwikkeling.”

 

Imelda Hack-Brugmans

ROOSENDAAL - 26/02/2013 - FOTO: ROBERT VAN DEN BERGE - IMELDA HACKImelda studeerde na het gymnasium piano, en daarna schoolmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Bij René Arons vervolgde zij haar pianostudie en deed in 1985 staatsexamen A piano. Van 2004 tot 2007 was Imelda docent piano, keyboard en blokfluit bij het centrum voor kunstzinnige vorming “De Muzen”. Sinds 2012 is zij als musicus werkzaam als docent piano, blokfluit en keyboard en daarnaast als repetitor/begeleider van diverse koren, ensembles en solisten in Roosendaal en omgeving.

Sinds september 2015 is Imelda verantwoordelijk voor een bijzondere tak van de werkzaamheden van MuziSens Muziekeducatie. Zij verzorgt muziekactiviteiten op therapeutische basis voor dementerende ouderen in Verzorgingshuis St. Elisabeth in Roosendaal.

“Ik vind het heerlijk om naast mijn werkzaamheden als musicus ook dementerende ouderen te laten genieten van muziek. Prachtig om te ervaren dat je door liedjes van vroeger, dansen of muziek beluisteren echt contact kunt krijgen met deze mensen.”